Kun tehdään nettisivut, niin usein on tarkoitus että niitä käy katsomassa mahdollisimman moni. Ainakin halutaan sellaisia kävijöitä jotka ovat oikeaa kohderyhmää, jos tarkoitus on myydä jotain. Jos vaikka myydään ratsastustuotteita, niin sivuille tietysti halutaan kävijöiksi mahdollisimman paljon ratsastuksen harrastajia. Olisi turhaa houkutella sivuille ihmisiä, jotka eivät välitä ratsastuksesta ja sen takia siihen liittyvistä tuotteista. Nettisivuille voi houkutella monella tavalla kävijöitä. Tärkeää on myös että sinne palataan takaisin.

Selkeä verkkokauppa

Esimerkki selkeästä verkkokaupan nettisivusta

Nettisivujen pitää olla houkuttelevat ja ajantasaiset

Jotta sivuille saadaan paljon kävijöitä ja he eivät saman tien lähde pois niin sivujen pitää olla tietynlaiset. Amatöörimaisen näköiset sivut ovat tympeän näköiset ja ne eivät juuri houkuttele kävijöitä ulkoasun takia. Jos sivusto on epäselvän näköinen ja siitä ei oikein erota ja löydä hakemiaan asioita niin moni lähtee sieltä heti pois ja ei tule enää koskaan takaisin. Jos sivut ovat liian raskaat ja niiden käyttäminen on hidasta, niin sekin pelottelee sieltä pois. Houkuttelevat sivut ovat siis mukavan näköiset, nopeatoimiset ja niissä on hyvä ja toimiva käyttöliittymä.

Sivuja pitää päivittää säännöllisesti. Jos sinne tuleva huomaa että sivuja ei ole pitkään aikaan päivitetty niin voi miettiä ovatko sivut enää edes käytössä. Jos kyseessä on vaikka blogi ja viimeisin julkaisu on tehty viikkoja sitten niin tuskin blogi saa pidettyä vanhoja lukioitaan tai saa uusia. Kukaan ei siis kerro blogista eteenpäin ja blogi ei saa mitään kautta mainosta. Siellä ei lopulta käy enää kukaan. Kukaan ei jaksa käydä tarkastamassa onko blogiin tullut uutta juttua, jos sinne ei sellaista tule säännöllisesti ja usein.

Nettisivujen sisällön on oltava laadukasta

HS laadukkaat sivut

Hesarin sivuilta löytyy laadukasta sisältöä

Jos kyse on nettisivuista, jotka perustuvat sen sisältämään tekstiin niin tekstin täytyy tietysti olla sellaista joka kiinnostaa lukijoita. Tätä täytyy ylläpitää, jotta vanhat lukijat palaavat sinne ja uudet lukijat saadaan houkuteltua sinne. Jos taas kyseessä on nettikauppa niin sitä pitää mainostaa monissa eri paikoissa. Jos nettikauppa ei ole esillä missään niin ei sitä monikaan löydä. Tuotteita pitää olla tarpeeksi ja ainakin houkuttelevia tuotteita, jotta nettikauppaan palataan vielä takaisin joskus. Nettikaupan kannattaa pitää silloin tällöin hyviä tarjouskampanjoita ja tehdä toimituksia ilmaiseksi. Tällä tavalla siellä käyvät saattavat mainostaa nettikauppaa sillä että siellä on hyviä tarjouksia meneillään.

Jos taas nettisivuilla käsitellään esimerkiksi tämän hetkistä sähkön hintaa, tulee siellä olla useista eri lähteistä hankittua puolueetonta tietoa. Harmittavan usein vertailunettisivuilla tuntuu olevan puolueellista, kaupallisessa mielessä tuotettua, sisältöä.

Missä nettisivuja voi mainostaa?

Jotta nettisivuille saataisiin paljon kävijöitä, niin sivuja pitää mainostaa monessa paikassa. Jos vain perustaa sivun ja antaa asian sen jälkeen olla niin kukapa niitä löytäisi. Ihan ensimmäisenä kannattaa huolehtia että edes hakukoneet tietävät sivuista. Joku voi siis löytää sinne kun hakee sivuilla olevaa asiaa hakukoneella.

Sivuja voi myös mainostaa sosiaalisessa mediassa. Jos luo nettisivuille vaikkapa Facebookiin oman ryhmän niin sinne voi saada tykkääjiä, jotka sitten tulevat sitä kautta nettisivuille vierailemaan. Välillä voidaan julkaista Facebookin omalla sivuilla ajankohtaisia asioita nettisivuilla tapahtuneista asioista. Tällä tavalla voidaan houkutella kävijöitä lisää sivuille.

Nettisivuja voi mainostaa netissä monessa muussakin paikassa. Se mihin nettisivut liittyvät on hyvä paikka mainostaa niitä. Jos jossain keskustellaan vaikkapa hevosista ja nettisivut ovat hevostuotteita myyvä nettikauppa, niin siellä olisi hyvä paikka mainostaa sivuja. Myös Facebookissa on ryhmiä, jotka liittyvä eri aiheisiin. Sieltäkin voisi liittyä esimerkiksi hevostuotteiden nettikaupalla sopivia ryhmiä, joissa mainostaa. Sivuja pitää mainostaa siellä missä sopivat käyttäjät ovat netissä tai netin ulkopuolella.