Kun yritys lähtee valloittamaan maailmaa, on nettisivuilla hyvin suuri merkitys viestinnällisestä näkökulmasta ja yleensäkkin yrityksen näkyvyyden kannalta. Ulkomailla, varsinkin suuremmissa maissa kuten USA:ssa tai Briteissä, on kilpailua huomattavasti enemmän kuin Suomessa, mikä vaikuttaa myös suuresti ulkomaisten yritysten nettisivujen laatuun. Erittäin monessa maassa on herätty jo aikoja siihen, kuinka tärkeää internet-näkyvyys on ja kuinka paljon sekä hyötyä että haittaa nettisivuista voi olla, riippuen niiden laadusta.

Nettisivujen informatiikka

Varsinkin USA:ssa useat kuluttajat haluavat tietää aivan kaiken uusista tuotteista. Tätä kannattaa hyödyntää englannin kielisiä nettisivuversioita suunnitellessa. Ja tuotteista ei kannata välttämättä kirjoittaa pitkiä esittelytekstejä vaan esimerkiksi videoilla ja animaatioilla voi havainnollistaa huomattavasti helpommin jotain asiaa. Niinkuin esimerkiksi 2008 alkanutta lamaa on havainnollistettu hyvin tässä videossa:

Kun saa parempaa sisältöä sivuillensa, käyttäjät hyötyvät siitä ja he mielellään jakavat tällaisia sivuja myös ystävilleen. Näin uusi yritys voi saada varsinkin SoMe:n kautta todella nopeasti näkyvyyttä ja asiakaskuntaa itselleen, ja vain ja ainoastaan hyvin rakennettujen sivujen takia! Riittävän kattavat sivut auttamat myös listautumaan eri hakukoneisiin, mikä voi helpottaa näkyvyyden saamista huomattavasti.

Tee sivuista mielenkiintoiset

Koska maailmalla on niin kiva kilpailu yritysten välillä, tylsät sivut jäävät helposti muiden sivujen varjoon. Niimpä käyttäjille kannattaa ehdottomasti tarjota jotain muitakin syitä, kuin pelkästään tuotteet, jotta he tulevat vierailemaan nettisivuilla muulloinkin kuin pelkästään ostoaikeissa. Kun sivu on tuttu ja turvallinen, luottaa asiakas siihen, ja on sieltä huomattavasti helpompi ostaa kuin uudelta ja oudolle tuntuvalta sivulta.

Hyviä tapoja tehdä sivuista mielenkiintoiset on esimerkiksi blogi, asiakkaiden kertomukset, hauskat videot, mukavat kuvat tai oikeastaan ihan mikä tahansa, mikä voi lisätä sivujen käyttäjän viihtyvyyttä. Tässäpä vinkkejä edellisten esimerkkien kanssa alkuun pääsemiseen.

BlogiKerro yrityksesi arjesta Suomessa. Suomi ja suomalainen kulttuuri on varmasti erittäin eksoottista todella monelle maailmalla asuvalle ja ihmiset lukevat mielellään siitä. Samalla voit myös vahvistaa brändiäsi.

Asiakkaiden kertomukset: Ihmisten on helppo luottaa tuotteisiin, kun he voivat lukea rinnakkaisarvioita muilta ihmisiltä. Ja kertomusten ei todellakaan tarvitse olla pelkkää plussaa, rehellisesti vaan kaikki arviot kaikkien näkyviin! Jos olet lähdössä valloittamaan ulkomaita tuotteellasi, tulisi tuotteen olla jo siinä kunnossa, että siitä paljoa pahaa sanottavaa löydy..

KuvatJaa kuviasi tuotteeseesi, sen eri työvaiheeseen, työmatkoihin, yrityksen virkistysiltoihin, oikeastaan mihin tahansa liiketoimintaasi liittyvään asiaan liittyen (tässä tietty oma harkinta). Yrityksesi tulee tutuksi asiakaskunnalle ja he alkavat luottaa sinuun.

Videot: Videot ovat kaikista tehokkain keino havainnollistaa ja viihdyttää ihmisiä. Lyhyillä, minuutin parin mittaisilla, videoilla saat taas lisää arvokasta sisältöä sivuillesi ja kaikki hyötyvät tästä.

Näyttökuva 2016-07-11 kello 12.08.58

Loistava esimerkkisivu

Yksi Suomen nousevimmista teknologiayrityksistä, Yepzon, on aloittanut maailmanvalloituksen jokin aika sitten. Heidän sivunsa on loistava esimerkki siitä, kuinka USA:n markkinoille kannattaa lähteä ja panostaa nettisivuihin. He haluavat tulla tunnetuksi muiden USA:n GPS locatoreita myyvien yritysten keskuudessa, ja ovatkin siksi panostaneet todella suuresti sivuihinsa, mikä myös näkyy. Sivuilta löytyy paljon animaatioita, kuvia sekä juuri sopivaa informaatiota heidän tuotteeseensa liittyen. Tästä mallia siis kaikille muille Suomesta ulkomaille tähtääville yrityksille!