Onko vaateverkkokaupan värimaailmalla oikeasti merkitystä asiakkaalle?

Tottahan toki. Oli kyseessä sitten mikä tahansa kauppa, verkkokauppa, kahvila tai mikä mikä muu yritys vaan, aina värimaailmalla on oma osuutensa asiakkaan mielikuvaan.

Mustaa, mustaa ja mustaa

Gootti

Goottikauppojen asiakkaat nauttivat tummista väreistä

Pohtikoon jokainen prinsessa omalla kohdallaan sitä, miltä vaikuttaisi shoppailla Michael Korssin kesälipareita ja Hilfigerin kelloja nettisivuilla, jotka olisivat täysin mustan ja tumman sävyisiä. Eihän se oikein sovi kuvaan. Paremmin moisille prinsessoille sopisi vaikka valkoinen ja muut vaaleat luonnon värit. Ja tottahan se on, että edellä mainitut värit sopivat lähes mihin tahansa.

Vai sopiiko? Kaikki mörköbaarien edustajat saattavat olla asiasta eri mieltä kanssani. Metallimusiikin kuuntelijat ja edustajat sekä moisien kuteidenkin käyttäjät voivat taasen kannattaa tummia sävyjä. Ja kyllä, olen melkoisesti samaa mieltä asiasta. Musta sopii rock vaatteita myyvään tai goottikauppaan paremmin kuin nenä päähän. Samoin muut tummat sävyt iskevät goottikaupassa, koska onhan moinen alakulttuuri juurikin melko synkeän sävyinen, ainakin toisinaan.

Ituhippi

Ituhippikauppa, ei en tarkoita tällä mitään pahaa vaan paremminkin hyvää, on taas paremminkin keikahtamassa luononsävyjen puoleen. Jo silmissäni näen sen, että ituhippiverkkokaupasta löytyy vaaleaa, ruskean eri sävyjä, keltaista sekä vihreän sävyjä. Kyllä, oikein oivallisia luonnonsävyjä ituhippiverkkokauppaan.

Tosimiestenkauppa

Tosimiehet kuulolle! Mikä on tosimiehelle ensimmäinen mielikuva, jos hyppää nettiostoksille ja löytää mielenkiintoisen äijäsivuston. Klik, klik ja verkkokauppa auki. Ensimmäisenä etusivulta löytyy vaaleanpunaisen sävyjä, timantteja ja prinsessakruunuja eri punaisen sävyissä.. Öööööh, ei. Tuskin tämä natsaa tosimiehelle. Mutta miten jos sävyt olisivatkin hieman poikamaisempia. Sinistä, vihreää, ruskeaa ja mustaa. Toki pinkissä ja hempeässä liilassa ei ole mitään vikaa, mutta uskoisin että tosiäijät viihtyvät paremmin sivustolla, jossa värimaailma on hieman hillitympi ja kohdistettu enemmän miesmäiseen suuntaan.

Prinsessakauppa

Prinsessakaupan asiakas

Prinsessakauppojen värimaailmat, ja asiakkaat yleensä, ovat iloisia

Pinkki, violetti, valkoinen ja muutama muu punaisen sävy. Tällaisen värimaailman omaava verkkokauppa on oltava oikeiden prinsessojen verkkokauppa! Ajatus kolahtaa suorastaan heti prinsessamaiseen elämäntyyliin ja ajatuksissasi saatat jopa tilailla enemmän tuotteita, kuin olikaan tarkoitus. Ihan vaan siksi, että itse prinsessa uppoutui prinsessamaiseen ajattelutapaan hieman liian pitkäksi aikaa.

Värillä on väliä

Vaikka Henry Ford ihan itse on suustaan aikoinaan päästänyt, että värillä ei ole väliä, kunhan se on musta. Allekirjoittanut on tässä suhteessa hieman eri mieltä. Värillä on siis aina merkitystä.

Olit sitten shoppailemassa verkkokauppojen ihmeellisessä maailmassa, jossa lasten tarvikkeet ja lelut hohtavat kirkkaina eri värejä tai prinsessamaisesti etsimässä uuttaa käsilaukkua kesään, niin aina värillä on väliä. Pohtikaapa itse, kuinka hyvin viihtyisitte niin fyysisesti olemassa olevassa putiikissa tai verkkokaupassa, jonka väri olisi suorstaan oksennuksen vihreä. Ei sovi, ei todellakaan sovi. Mutta värimaailmaltaan vaaleassa tai vanhan rakennuksen tunnelmaa hohkaavassa värimaailmassa viihtyy moni. Toki riippuu paljolti siitä, mitä moinen yritys tarjoaa ja kenelle moiset palvelut tai tuotteet on kohdistettu. Värimaailmalla ja kohderyhmällä siis todellakin on merkitystä ja vaikutusta keskenään. Ei siis lähdetä aliarvioimaan värien vaikutusta elämäämme!